enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6563
EURO
34,8392
ALTIN
2.510,19
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nden 23 Nisan açıklaması

Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nden 23 Nisan açıklaması
24.04.2023 00:30
0
A+
A-

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Başkanlık Kurulu'nun yayınladığı basın bildirisinde şu bilgilere yer verildi:

"Şu gerçeğin altını kalın çizgilerle çizelim. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi, emperyalizme karşı bir başka deyişle "yedi düvele" karşı bağımsızlık mücadelesini örgütleyen ve başarıya ulaştıran bir siyasi merkezdi. Aynı zamanda dünyada ilk olarak Milli Kurtuluş Savaş'ını kazanan bir milli merkezdi. Emperyalizme karşı mücadele, bireysel kahramanlıkların ürünü değil, sınıfsal bir zemine oturan bir örgütlenmenin, devrimci bir örgütlenmenin başarısıdır. Atatürk'ü Atatürk yapan yalın gerçek de budur. Yoksa padişahın askeri olmaktan öte gideceği bir yer olmazdı. TBMM'nin açılış yıl dönümünü kutlamanın samimiyeti ve ciddiyetinin ölçüsü, bu olguyu kabullenmek ve ona göre hareket etmektir. Meclisin önemini kavramaktır. Atatürk, "Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir” sözleriyle bizlere bu gerçeği anlatmaktadır. “Sembol” yerden başlamalarının nedeni de bu olsa gerek. Bir başka gerçek de TBMM’nin Atatürk’le, Cumhuriyetle birlikte anılmasıdır. Türkiye'nin kuruluş gününde olduğu gibi, bugün de milli bağımsızlığın ve millet egemenliğinin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. TBMM gerçeğinden uzaklaştıkça neleri kaybettiğimizi, tam bağımsızlık ilkesinden uzaklaşıp emperyalizmle bütünleşmeye, “Atlantik sistemi ile kurtulacağız" aymazlığına kapılmanın neleri kaybetmemize neden olduğunu yaşayarak görüyoruz. Bölge ülkeleri ile dostluk ve iş birliği anlayışının yerine güvenliğimizi NATO'nun sağlayacağı düşüncesinin benimsenmesi ile birlikte; her türlü kışkırtmanın, etnik ve mezhepsel boğazlaşmaların, Cumhuriyet değerleri yerine tarikat ve cemaatlerin yerleşmesinin acı sonuçlarını birlikte yaşadık.

Atatürk'ün Meclis açılış törenlerinde söylediği, ”Özellikle din koruyuculuğu kılığına bürünenlerin, gerçeği düşünebilenler ile söyleyebilenler hakkında uygun gördükleri zulüm ve işkenceler insanlık tarihinde daima kirli facialar olarak kalacaktır” sözü madalya olarak algılanır oldu. Kurtarıcı olarak gösterilen NATO, düzenlediği türlü tertiplerle yetinmeyip, FETÖ vasıtası ile darbe girişiminde bulunup Meclisi bombaladı. En son Finlandiya’nın NATO üyeli bu Mecliste oy birliği ile kabul edildi. Karamsar değiliz. Ümitsiz değiliz. Amerikancılık yarışına, NATO seviciliğine soyunanların dayattıkları çözümsüzlüklere mahkum da değiliz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Meclisimizin açılış yıl dönümünü, şevk ve heyecanla kutlayacağız. Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak tarihin bize yüklediği görevin bilincindeyiz. Sosyalist-Kemalist birlikteliğini sağlayarak, tam bağımsız, demokratik, laik ve halkçıdevletçi bir ülke yaratma çabamızı sürdüreceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceklerini başka birisinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır. Bu kadar acı tecrübeler geçiren milletin bundan sonra egemenliğini bir kişiye vermesi kesinlikle mümkün olmayacaktır" sözü sözümüzdür."

Hibya Haber Ajansı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.